SOMMARRUTOR MED HALLON OCH BLÅBÄR
Söta sommarbär gör långpannebaket extra gott.
Ca 25 rutor
400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör eller margarin
5 ägg
rivet skal av 1 lime
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 dl blåbär
2 dl hallon
2 - 3 msk pärlsocker
2 - 3 msk mandelspån
Garnering:
florsocker
hallon och blåbär
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Riv mandelmassan grovt. Vispa samman med smör till en smet. Vispa ned äggen, ett i taget, och tillsätt rivet limeskal. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned det i smeten. Rör om. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 20 cm. Strö över bären och toppa med pärlsocker och mandelspån. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, 20 - 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Skär kakan i rutor och sikta över florsocker vid servering. Garnera gärna med bär och kryddgrönt.
Söta sommarbär gör långpannebaket extra gott.
Ca 25 rutor
400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör eller margarin
5 ägg
rivet skal av 1 lime
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 dl blåbär
2 dl hallon
2 - 3 msk pärlsocker
2 - 3 msk mandelspån
Garnering:
florsocker
hallon och blåbär
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Riv mandelmassan grovt. Vispa samman med smör till en smet. Vispa ned äggen, ett i taget, och tillsätt rivet limeskal. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned det i smeten. Rör om. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 20 cm. Strö över bären och toppa med pärlsocker och mandelspån. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, 20 - 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Skär kakan i rutor och sikta över florsocker vid servering. Garnera gärna med bär och kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar