UNDERBAR CHEESECAKE MED JORDGUBBSSÅS
Jordgubbar och vanilj är fina sommarsmaker i denna läckra cheesecake - nästan som en tårta.
12 bitar
Botten:
350 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
350 g jordgubbar, färska eller frysta och tinade
400 g färskost
250 g Kesella vanilj, 7½%
3 ägg
1 dl socker
½ dl majsstärkelse
Jordgubbssås:
350 g jordgubbar, färska eller frysta och tinade
½ dl socker
1 - 2 msk färskpressad citronsaft
Garnering:
250 g färska jordgubbar
50 g vit choklad
Sätt ugnen på 175°.
Mixa digestivekexen fint i en matberedare, smält smöret och blanda ihop till en grynig massa. Klä botten av en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och tryck ut smeten. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
Mixa jordgubbarna slätt med en stavmixer. Vispa ihop färskost och Kesella och tillsätt ett ägg i taget. Vänd ned socker och majsstärkelse och sist de mixade jordgubbarna. Blanda till en jämn smet och häll över bottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme, stäng sedan av ugnen och öppna luckan. Låt kakan stå på eftervärme ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Jordgubbssås:
Koka snabbt upp jordgubbar, socker och citronsaft. Rör om med en visp så att jordgubbarna kokar sönder snabbare. Sila och låt svalna helt. Häll jordgubbssåsen över kakan och garnera med färska jordgubbar och hackad vit choklad.
Jordgubbar och vanilj är fina sommarsmaker i denna läckra cheesecake - nästan som en tårta.
12 bitar
Botten:
350 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
350 g jordgubbar, färska eller frysta och tinade
400 g färskost
250 g Kesella vanilj, 7½%
3 ägg
1 dl socker
½ dl majsstärkelse
Jordgubbssås:
350 g jordgubbar, färska eller frysta och tinade
½ dl socker
1 - 2 msk färskpressad citronsaft
Garnering:
250 g färska jordgubbar
50 g vit choklad
Sätt ugnen på 175°.
Mixa digestivekexen fint i en matberedare, smält smöret och blanda ihop till en grynig massa. Klä botten av en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och tryck ut smeten. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
Mixa jordgubbarna slätt med en stavmixer. Vispa ihop färskost och Kesella och tillsätt ett ägg i taget. Vänd ned socker och majsstärkelse och sist de mixade jordgubbarna. Blanda till en jämn smet och häll över bottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme, stäng sedan av ugnen och öppna luckan. Låt kakan stå på eftervärme ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Jordgubbssås:
Koka snabbt upp jordgubbar, socker och citronsaft. Rör om med en visp så att jordgubbarna kokar sönder snabbare. Sila och låt svalna helt. Häll jordgubbssåsen över kakan och garnera med färska jordgubbar och hackad vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar