SOMMARENS GODASTE MARÄNGTÅRTA
Bjud på glutenfri långpannetårta med nötmarängbotten, grädde, jordgubbar och choklad. Mums för alla!
16 - 20 bitar
6 äggvitor
1 krm salt
3½ dl socker
100 g finhackade hasselnötter
Garnering:
ca 150 g choklad
½ msk smör
ca 5 dl vispgrädde
ca 1½ liter jordgubbar
50 - 100 g grovhackade hasselnötter
Sätt ugnen på 150°.
Vispa vitorna och saltet till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ned nötterna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Sätt in marängen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 125° och grädda i 50 - 60 minuter. Låt svalna i eftervärmen.
Garnering:
Smält chokladen och blanda ned smöret, låt svalna. Vispa grädden. Skär ca ½ liter av jordgubbarna i små bitar. Blanda med grädden och bred det på marängbotten.
Garnera tårtan med resterande jordgubbar, choklad och nötter.
Bjud på glutenfri långpannetårta med nötmarängbotten, grädde, jordgubbar och choklad. Mums för alla!
16 - 20 bitar
6 äggvitor
1 krm salt
3½ dl socker
100 g finhackade hasselnötter
Garnering:
ca 150 g choklad
½ msk smör
ca 5 dl vispgrädde
ca 1½ liter jordgubbar
50 - 100 g grovhackade hasselnötter
Sätt ugnen på 150°.
Vispa vitorna och saltet till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ned nötterna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Sätt in marängen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 125° och grädda i 50 - 60 minuter. Låt svalna i eftervärmen.
Garnering:
Smält chokladen och blanda ned smöret, låt svalna. Vispa grädden. Skär ca ½ liter av jordgubbarna i små bitar. Blanda med grädden och bred det på marängbotten.
Garnera tårtan med resterande jordgubbar, choklad och nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar