SOMMARTÅRTA MED NUTELLA
Imponera på gästerna med denna lättbakade tårta med choklad- och marängbottnar, jordgubbar och Nutella.
Ca 12 bitar
125 g mjukt smör
1½ dl rörsocker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl mjölk
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning och garnering:
5 - 6 dl vispgrädde
1 msk socker
ca 600 g jordgubbar
1 - 1½ dl Nutella
Sätt ugnen på 150°.
Vispa smör och socker riktigt poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, under fortsatt vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i två smorda formar, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
Maräng:
Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills marängen blir fast och blank. Bred marängen ovanpå chokladsmeten i formarna. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna.
Fyllning och garnering:
Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker. Skär jordgubbarna i skivor. Varva ca hälften av vaniljgrädden, Nutella och jordgubbar på den ena tårtbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå. Toppa med vaniljgrädde och garnera med Nutella och bär.
Tips:
Värm ev Nutellan litet så blir den lättare att ringla på tårtan. Men den får inte bli för varm, för då smälter grädden.
Imponera på gästerna med denna lättbakade tårta med choklad- och marängbottnar, jordgubbar och Nutella.
Ca 12 bitar
125 g mjukt smör
1½ dl rörsocker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl mjölk
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning och garnering:
5 - 6 dl vispgrädde
1 msk socker
ca 600 g jordgubbar
1 - 1½ dl Nutella
Sätt ugnen på 150°.
Vispa smör och socker riktigt poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, under fortsatt vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i två smorda formar, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
Maräng:
Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills marängen blir fast och blank. Bred marängen ovanpå chokladsmeten i formarna. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna.
Fyllning och garnering:
Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker. Skär jordgubbarna i skivor. Varva ca hälften av vaniljgrädden, Nutella och jordgubbar på den ena tårtbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå. Toppa med vaniljgrädde och garnera med Nutella och bär.
Tips:
Värm ev Nutellan litet så blir den lättare att ringla på tårtan. Men den får inte bli för varm, för då smälter grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar