APELSINRUTOR MED MARÄNGTÄCKE
Bjud på friska apelsinrutor med ett sött marängtäcke.
30 rutor
Skal av 2 apelsiner
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 äggulor
4 ägg
1 dl pressad apelsinsaft, ca 1 dl
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Garnering:
½ dl mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Tvätta apelsinerna väl och skala av det yttersta orange skalet med en potatisskalare. Strimla skalet tunt med en kniv. Rör smör och socker poröst med en elvisp. Rör i äggulor, ägg och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Strö över apelsinskalen.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ned sockret litet i taget. Bred marängen över smeten i långpannan och strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.
Bjud på friska apelsinrutor med ett sött marängtäcke.
30 rutor
Skal av 2 apelsiner
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 äggulor
4 ägg
1 dl pressad apelsinsaft, ca 1 dl
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Garnering:
½ dl mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Tvätta apelsinerna väl och skala av det yttersta orange skalet med en potatisskalare. Strimla skalet tunt med en kniv. Rör smör och socker poröst med en elvisp. Rör i äggulor, ägg och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Strö över apelsinskalen.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ned sockret litet i taget. Bred marängen över smeten i långpannan och strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar