LJUVLIG PÄRONPAJ MED MASCARPONE
Vår ljuvliga päronpaj med mandel och mascarpone är så god att den smälter i munnen. Servera med en klick vaniljglass och du har en lyxigt god efterrätt, som faktiskt är riktigt lätt att baka!
6 - 8 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
½ dl socker
Fyllning:
3 päron
1 msk pressad citronsaft
150 g mascarponeost
2 ägg
½ msk rörsocker
1 msk flagad mandel
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Pajdeg:
Mixa ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform, avlång eller med diameter 23 cm. Ställ kallt 30 minuter.
Fyllning:
Skala päronen och dela dem mitt itu. Ta bort kärnorna. Skiva päronhalvorna i tunna skivor på tvären och pensla med citronsaft. Rör samman mascarpone, ägg och socker och häll det i pajskalet. Lägg i de skivade päronhalvorna som om de vore hela. Strö över flagad mandel och pudra över florsocker. Ställ i ugnen ca 25 minuter.
Servera pajen med vaniljglass eller vispad grädde.
Vår ljuvliga päronpaj med mandel och mascarpone är så god att den smälter i munnen. Servera med en klick vaniljglass och du har en lyxigt god efterrätt, som faktiskt är riktigt lätt att baka!
6 - 8 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
½ dl socker
Fyllning:
3 päron
1 msk pressad citronsaft
150 g mascarponeost
2 ägg
½ msk rörsocker
1 msk flagad mandel
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Pajdeg:
Mixa ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform, avlång eller med diameter 23 cm. Ställ kallt 30 minuter.
Fyllning:
Skala päronen och dela dem mitt itu. Ta bort kärnorna. Skiva päronhalvorna i tunna skivor på tvären och pensla med citronsaft. Rör samman mascarpone, ägg och socker och häll det i pajskalet. Lägg i de skivade päronhalvorna som om de vore hela. Strö över flagad mandel och pudra över florsocker. Ställ i ugnen ca 25 minuter.
Servera pajen med vaniljglass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar