RABARBERCOBBLER
Testa den här goda rabarbercobblern. En cobbler är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.
6 st
500 g rabarber
2 msk socker
3 msk rörsocker
4 msk smör
Cobbler:
100 g smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Topping:
pärlsocker
Garnering:
florsocker
jordgubbar
Servering:
vispgrädde, vaniljsås eller vaniljvisp
Sätt ugnen på 175°.
Ansa och skär rabarbern i ½ cm breda bitar. Stek rabarber, socker och rörsocker hastigt i en stekpanna med smör. Fördela rabarbern i 6 smorda, eldfasta portionsformar.
Cobbler:
Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda havre, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i smör- och sockerblandningen. Tillsätt grädde och ägg och vispa till en smet. Klicka ut smeten över rabarbern.
Topping:
Strö över pärlsocker.
Grädda strax under mitten i ugnen till fin färg, ca 20 minuter.
Vid servering:
Sikta över florsocker och garnera med halverade jordgubbar. Servera gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljvisp.
Testa den här goda rabarbercobblern. En cobbler är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.
6 st
500 g rabarber
2 msk socker
3 msk rörsocker
4 msk smör
Cobbler:
100 g smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Topping:
pärlsocker
Garnering:
florsocker
jordgubbar
Servering:
vispgrädde, vaniljsås eller vaniljvisp
Sätt ugnen på 175°.
Ansa och skär rabarbern i ½ cm breda bitar. Stek rabarber, socker och rörsocker hastigt i en stekpanna med smör. Fördela rabarbern i 6 smorda, eldfasta portionsformar.
Cobbler:
Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda havre, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i smör- och sockerblandningen. Tillsätt grädde och ägg och vispa till en smet. Klicka ut smeten över rabarbern.
Topping:
Strö över pärlsocker.
Grädda strax under mitten i ugnen till fin färg, ca 20 minuter.
Vid servering:
Sikta över florsocker och garnera med halverade jordgubbar. Servera gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar