SMULPAJ MED JORDGUBBAR
Smulpaj med jordgubbar är lätt att baka och smakar som en sommardröm.
6 personer
1½ l jordgubbar
2 msk potatismjöl
2 msk socker
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
Servering:
vaniljsås
Sätt ugnen på 200°.
Rensa och dela jordgubbarna på mitten och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg över i en pajform.
Smält smöret. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker, socker, bakpulver, vaniljsocker och kokos i en skål. Rör i smöret och blanda om. Smula degen över bären och grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.
Smulpaj med jordgubbar är lätt att baka och smakar som en sommardröm.
6 personer
1½ l jordgubbar
2 msk potatismjöl
2 msk socker
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
Servering:
vaniljsås
Sätt ugnen på 200°.
Rensa och dela jordgubbarna på mitten och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg över i en pajform.
Smält smöret. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker, socker, bakpulver, vaniljsocker och kokos i en skål. Rör i smöret och blanda om. Smula degen över bären och grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar