LYXMUMS MED VIT CHOKLADGLASYR
42 st
1 dl vatten
1 dl kakao
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
1½ dl vispgrädde
400 g vit hackad choklad
ca 1½ dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200°.
Koka upp vatten och kakao i en kastrull under omrörning tills det blir en tjock kräm. Låt svalna. Smält mörk och ljus choklad tillsammans över vattenbad. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned detta i smeten omväxlande med kakaoblandningen. Vänd ned den smälta chokladen.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills chokladen smält. Låt chokladen svalna och tjockna litet och bred den sedan över kakan. Strö över kokos och låt stelna. Skär kakan i rutor.
42 st
1 dl vatten
1 dl kakao
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
1½ dl vispgrädde
400 g vit hackad choklad
ca 1½ dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200°.
Koka upp vatten och kakao i en kastrull under omrörning tills det blir en tjock kräm. Låt svalna. Smält mörk och ljus choklad tillsammans över vattenbad. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned detta i smeten omväxlande med kakaoblandningen. Vänd ned den smälta chokladen.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills chokladen smält. Låt chokladen svalna och tjockna litet och bred den sedan över kakan. Strö över kokos och låt stelna. Skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar