FESTLIG CHOKLADRULLTÅRTA
Med krämig vaniljfyllning och friska bär blir denna rulle sommarens favorit.
10 - 12 bitar
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
150 g vaniljkvarg
ev 1 msk florsocker
1 - 1½ dl jordgubbssylt
ca 100 g jordgubbar
ca 50 g blåbär
Garnering:
1 - 2 dl vispgrädde
ca 100 g jordgubbar
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned det i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5 - 7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig bakduk.
Fyllning:
Rör samman färskost och kvarg. Söta ev med florsocker. Bred krämen på kakbottnen och ringla över sylt. Lägg på skivade jordgubbar och blåbär och rulla samman.
Garnering:
Vispa grädden och spritsa den på rullen. Garnera med jordgubbar.
Med krämig vaniljfyllning och friska bär blir denna rulle sommarens favorit.
10 - 12 bitar
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
150 g vaniljkvarg
ev 1 msk florsocker
1 - 1½ dl jordgubbssylt
ca 100 g jordgubbar
ca 50 g blåbär
Garnering:
1 - 2 dl vispgrädde
ca 100 g jordgubbar
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned det i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5 - 7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig bakduk.
Fyllning:
Rör samman färskost och kvarg. Söta ev med florsocker. Bred krämen på kakbottnen och ringla över sylt. Lägg på skivade jordgubbar och blåbär och rulla samman.
Garnering:
Vispa grädden och spritsa den på rullen. Garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar