FESTFIN CHOKLADPAJ
Det goda chokladpajskalet fylls med vaniljkrämsgrädde och färska jordgubbar - ljuvligt gott och lättfixat.
Ca 8 bitar
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
100 g kallt smör
1 äggula
75 - 100 g mörk choklad av god kvalitet
Fyllning:
3 äggulor
2 msk florsocker
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
ca 200 g färska jordgubbar
skurna i skivor
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, kakao och socker. Skär smöret i kuber och blanda snabbt samman med mjölblandningen. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en form, ca 10 x 34 cm. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Låt svalna. Smält chokladen och bred ett tunt lager på pajen. Låt stelna.
Fyllning:
Vispa gulor och florsocker med fröna som skrapats ur vaniljstången tills det blir pösigt. Vispa grädden och vänd ned i smeten. Fyll pajskalet med vaniljgrädde och lägg på skivade jordgubbar.
Det goda chokladpajskalet fylls med vaniljkrämsgrädde och färska jordgubbar - ljuvligt gott och lättfixat.
Ca 8 bitar
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
100 g kallt smör
1 äggula
75 - 100 g mörk choklad av god kvalitet
Fyllning:
3 äggulor
2 msk florsocker
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
ca 200 g färska jordgubbar
skurna i skivor
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, kakao och socker. Skär smöret i kuber och blanda snabbt samman med mjölblandningen. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en form, ca 10 x 34 cm. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Låt svalna. Smält chokladen och bred ett tunt lager på pajen. Låt stelna.
Fyllning:
Vispa gulor och florsocker med fröna som skrapats ur vaniljstången tills det blir pösigt. Vispa grädden och vänd ned i smeten. Fyll pajskalet med vaniljgrädde och lägg på skivade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar