HÄRLIGA HALLONSNITT
Baka klassiska hallonsnitt. Dessa syltstänger är oemotståndliga.
Ca 30 st
125 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl hallonsylt
Rör samman smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen. Ställ degen kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Forma till tjocka längder och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck med tummen en "kanal" för sylten. Bred på sylten och ställ in i ugn. Grädda 10 minuter.
Skär kakorna på snedden och låt svalna.
Baka klassiska hallonsnitt. Dessa syltstänger är oemotståndliga.
Ca 30 st
125 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl hallonsylt
Rör samman smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen. Ställ degen kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Forma till tjocka längder och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck med tummen en "kanal" för sylten. Bred på sylten och ställ in i ugn. Grädda 10 minuter.
Skär kakorna på snedden och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar