JORDGUBBS- OCH KARDEMUMMARUTOR
Jordgubbar och vit choklad ger härligt saftiga rutor som räcker till många.
24 rutor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl socker
½ msk mortlade kardemummakärnor
4 ägg
225 g rumsvarmt smör
½ dl mjölk
125 g jordgubbar, färska eller frysta
100 g grovhackad vit choklad
Garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss
florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Knäck ned äggen och tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 32 x 22 cm. Tärna jordgubbarna och strö dem över kakan. Strö sedan över hackad vit choklad.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar. Låt svalna helt. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss.
Jordgubbar och vit choklad ger härligt saftiga rutor som räcker till många.
24 rutor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl socker
½ msk mortlade kardemummakärnor
4 ägg
225 g rumsvarmt smör
½ dl mjölk
125 g jordgubbar, färska eller frysta
100 g grovhackad vit choklad
Garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss
florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Knäck ned äggen och tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 32 x 22 cm. Tärna jordgubbarna och strö dem över kakan. Strö sedan över hackad vit choklad.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar. Låt svalna helt. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar