MANDELFORMAR MED TOSCA
Mumsiga mandelformar toppade med läcker Tosca och bär.
16 st
Deg:
100 g kallt smör
2½ dl vetemjöl + litet mjöl till utbakning
1½ msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Fyllning:
100 g mandel
½ bittermandel
2 ägg
1 dl socker
1½ msk vetemjöl
25 g smält avsvalnat smör
ca 1 l jordgubbar, inte alltför stora
Toscaglasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
75 g mandelspån
Blanda samman degen i en matberedare, tillsätt äggulan mot slutet och kör inte längre än att degen precis går ihop. Ta upp, forma en längd och skär i bitar. Tumma ut bitarna i stadiga aluminiumformar med hjälp av litet mjöl och sätt på plåt. Låt formarna stå kallt under tiden fyllningen görs.
Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned mandel, mjöl och smör. Nagga formarna och fördela fyllningen i dem. Lägg en delad jordgubbe i varje. Spara ev några jordgubbar till garnering. Grädda i 200° ca 10 minuter.
Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull och sjud upp under omrörning. Ta ut formarna och fördela toscasmeten över. Grädda ytterligare 12 - 15 minuter. Garnera ev med några delade jordgubbar.
Mumsiga mandelformar toppade med läcker Tosca och bär.
16 st
Deg:
100 g kallt smör
2½ dl vetemjöl + litet mjöl till utbakning
1½ msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Fyllning:
100 g mandel
½ bittermandel
2 ägg
1 dl socker
1½ msk vetemjöl
25 g smält avsvalnat smör
ca 1 l jordgubbar, inte alltför stora
Toscaglasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
75 g mandelspån
Blanda samman degen i en matberedare, tillsätt äggulan mot slutet och kör inte längre än att degen precis går ihop. Ta upp, forma en längd och skär i bitar. Tumma ut bitarna i stadiga aluminiumformar med hjälp av litet mjöl och sätt på plåt. Låt formarna stå kallt under tiden fyllningen görs.
Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned mandel, mjöl och smör. Nagga formarna och fördela fyllningen i dem. Lägg en delad jordgubbe i varje. Spara ev några jordgubbar till garnering. Grädda i 200° ca 10 minuter.
Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull och sjud upp under omrörning. Ta ut formarna och fördela toscasmeten över. Grädda ytterligare 12 - 15 minuter. Garnera ev med några delade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar