KOLACHEESECAKE MED BALLERINABOTTEN
Den här kakan har allt - kola, bär och en botten av Ballerinakex. Någon vidare beskrivning behövs inte - det är bara att baka, äta och njuta!
8 - 10 bitar
Botten:
2 pkt Ballerinakex à 190 g, Original
150 g smält smör
Fyllning:
350 g färskost
1 dl råsocker
3 ägg
150 g dulce de leche
½ tsk vaniljpulver
Garnering:
½ l jordgubbar
1 dl hallon
1 dl blåbär
röda och vita vinbär
ätliga blommor
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Mixa kakorna i en matberedare så att de blir helt finfördelade. Tillsätt smöret och kör samman allt. Fördela blandningen i en smord springform med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten. Låt formen vila svalt.
Vispa samman färskost och råsocker och tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt dulce de leche och vaniljpulver och rör om. Fördela smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 - 40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Garnera med bär och blommor.
Den här kakan har allt - kola, bär och en botten av Ballerinakex. Någon vidare beskrivning behövs inte - det är bara att baka, äta och njuta!
8 - 10 bitar
Botten:
2 pkt Ballerinakex à 190 g, Original
150 g smält smör
Fyllning:
350 g färskost
1 dl råsocker
3 ägg
150 g dulce de leche
½ tsk vaniljpulver
Garnering:
½ l jordgubbar
1 dl hallon
1 dl blåbär
röda och vita vinbär
ätliga blommor
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Mixa kakorna i en matberedare så att de blir helt finfördelade. Tillsätt smöret och kör samman allt. Fördela blandningen i en smord springform med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten. Låt formen vila svalt.
Vispa samman färskost och råsocker och tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt dulce de leche och vaniljpulver och rör om. Fördela smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 - 40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Garnera med bär och blommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar