CHOKLADRUTOR
30 st
300 g smör
6 ägg
7½ dl socker
½ tsk salt
4½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
100 g vit choklad eller vita chokladknappar
Servering:
vispgrädde
bär
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Strö över hackad choklad.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt kakan kallna, gärna över natten eftersom den är litet kladdig. Servera rutorna med vispad grädde och bär.
30 st
300 g smör
6 ägg
7½ dl socker
½ tsk salt
4½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
100 g vit choklad eller vita chokladknappar
Servering:
vispgrädde
bär
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Strö över hackad choklad.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt kakan kallna, gärna över natten eftersom den är litet kladdig. Servera rutorna med vispad grädde och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar