VANILJBULLAR MED BLÅBÄR
24 st
25 g jäst
3 dl mjölk
½ dl socker
2 tsk stött kardemumma
½ tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
9½ dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 msk Maizena majsstärkelse
150 g blåbär
Pensling:
ägg
pärlsocker
Smula ned jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt, rumsvarmt smör i bitar, ägg och mjöl. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen vila medan fyllningen rörs ihop.
Fyllning:
Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och majsstärkelse.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 55 x 30 cm. Bred på fyllning och strö över blåbär. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och ställ bullarna glest i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Låt jäsa övertäckta ca 1½ timme. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
24 st
25 g jäst
3 dl mjölk
½ dl socker
2 tsk stött kardemumma
½ tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
9½ dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 msk Maizena majsstärkelse
150 g blåbär
Pensling:
ägg
pärlsocker
Smula ned jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt, rumsvarmt smör i bitar, ägg och mjöl. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen vila medan fyllningen rörs ihop.
Fyllning:
Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och majsstärkelse.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 55 x 30 cm. Bred på fyllning och strö över blåbär. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och ställ bullarna glest i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Låt jäsa övertäckta ca 1½ timme. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar