KRÄMIGA VANILJRUTOR
Ljuvligt krämiga vaniljrutor som älskas av såväl gammal som ung. Bli inte förskräckt, det ska bli en väldigt stor deg. Det är viktigt att dela degen i ganska små klumpar som sedan läggs över smeten.
40 rutor
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraîche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg, gärna i matberedare. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Tryck ut hälften av degen på papperet.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, kesella, crème fraîche, socker och vaniljsocker och häll över bottnen. Smula resten av degen över krämen.
Grädda strax under mitten i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Vid servering:
Sikta florsocker över kakan.
Ljuvligt krämiga vaniljrutor som älskas av såväl gammal som ung. Bli inte förskräckt, det ska bli en väldigt stor deg. Det är viktigt att dela degen i ganska små klumpar som sedan läggs över smeten.
40 rutor
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraîche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg, gärna i matberedare. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Tryck ut hälften av degen på papperet.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, kesella, crème fraîche, socker och vaniljsocker och häll över bottnen. Smula resten av degen över krämen.
Grädda strax under mitten i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Vid servering:
Sikta florsocker över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar