torsdag 14 juni 2018

Krämiga vaniljrutor

KRÄMIGA VANILJRUTOR

Ljuvligt krämiga vaniljrutor som älskas av såväl gammal som ung. Bli inte förskräckt, det ska bli en väldigt stor deg. Det är viktigt att dela degen i ganska små klumpar som sedan läggs över smeten.

40 rutor

500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraîche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg, gärna i matberedare. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Tryck ut hälften av degen på papperet.

Fyllning:
Vispa ihop ägg, kesella, crème fraîche, socker och vaniljsocker och häll över bottnen. Smula resten av degen över krämen. 

Grädda strax under mitten i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor. 

Vid servering:
Sikta florsocker över kakan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar