ÄPPELGROTTOR
Här har den klassiska hallongrottan äppelmos som fyllning. Variera med den sylt du gillar bäst.
40 kakor
250 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl äppelmos
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver och rör ned det i smörblandningen. Rulla ut degen till två längder och skär varje längd i 20 bitar. Forma kulor och lägg i småbrödsformar av papper ställda på en plåt.
Gör en ganska stor fördjupning i varje kula och lägg i en klick äppelmos. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Här har den klassiska hallongrottan äppelmos som fyllning. Variera med den sylt du gillar bäst.
40 kakor
250 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl äppelmos
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver och rör ned det i smörblandningen. Rulla ut degen till två längder och skär varje längd i 20 bitar. Forma kulor och lägg i småbrödsformar av papper ställda på en plåt.
Gör en ganska stor fördjupning i varje kula och lägg i en klick äppelmos. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar