DRÖMGODA DAJMBAKELSER
Lättbakade jordgubbsbakelser med dajm och världens enklaste och godaste vaniljkräm!
Ca 16 st
100 g smör
1 dl kokosflingor
1 msk ljus sirap
150 g digestivekex
Kräm:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
200 g mascarponeost
Garnering:
Ca 150 g dajm
ca ½ liter jordgubbar
Bryn smöret lätt. Ta från värmen och rör i kokos och sirap. Krossa kexen och tillsätt dem.
Kräm:
Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden med florsocker och vaniljfrön och blanda med mascarponen.
Fördela kexblandningen i små aluminiumformar och tryck till. Klicka på krämen.
Garnering:
Hacka dajmen och strö den ovanpå bakelserna. Dela jordgubbarna och lägg dem ovanpå.
Lättbakade jordgubbsbakelser med dajm och världens enklaste och godaste vaniljkräm!
Ca 16 st
100 g smör
1 dl kokosflingor
1 msk ljus sirap
150 g digestivekex
Kräm:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
200 g mascarponeost
Garnering:
Ca 150 g dajm
ca ½ liter jordgubbar
Bryn smöret lätt. Ta från värmen och rör i kokos och sirap. Krossa kexen och tillsätt dem.
Kräm:
Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden med florsocker och vaniljfrön och blanda med mascarponen.
Fördela kexblandningen i små aluminiumformar och tryck till. Klicka på krämen.
Garnering:
Hacka dajmen och strö den ovanpå bakelserna. Dela jordgubbarna och lägg dem ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar