LÄCKRA LIMERUTOR
Testa de här goda rutorna som du enkelt bakar i långpanna!
30 rutor
Botten:
8 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
500 g rumsvarmt smör
Fyllning:
9 ägg
4½ dl socker
1½ dl vetemjöl
2 dl pressad limesaft, 4 - 6 limefrukter
skal från 3 limefrukter
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och smöret i bitar i en matberedare. Kör tills det precis blivit en deg. Bred ut degen på ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 30 x 40 cm. Nagga degen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 15 minuter.
Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ned mjöl, limesaft och rivet limeskal. Häll över degen i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor. Sikta över florsocker vid servering.
Testa de här goda rutorna som du enkelt bakar i långpanna!
30 rutor
Botten:
8 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
500 g rumsvarmt smör
Fyllning:
9 ägg
4½ dl socker
1½ dl vetemjöl
2 dl pressad limesaft, 4 - 6 limefrukter
skal från 3 limefrukter
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och smöret i bitar i en matberedare. Kör tills det precis blivit en deg. Bred ut degen på ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 30 x 40 cm. Nagga degen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 15 minuter.
Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ned mjöl, limesaft och rivet limeskal. Häll över degen i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor. Sikta över florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar