RABARBERMAZARIN
Gör din omgivning lycklig och bjud på nybakade rabarbermazariner. Det blir helt enkelt inte godare än så här.
Ca 20 st
200 g smör
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
20 aluminiumformar
smör till formarna
Fyllning:
½ msk rabarbersylt per kaka
Pensling:
1 ägg
ca ½ dl flagad mandel
Garnering:
florsocker
ev rabarbersylt
Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i det smälta smöret. Tillsätt ägget och blanda till en deg. Smörj aluminiumformarna.
Ta undan 1/4 av degen. Dela resten av degen i 20 bitar. Forma bitarna till bollar och tryck ut dem i formarna. Se till att degen täcker hela formen.
Fyllning:
Fördela sylten i formarna.
Rulla 20 kulor av degen som är över. Lägg kulan i handflatan och tryck till med den andra så att du pressar ut ett lock. Lägg på deglocken.
Pensling:
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel. Grädda strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter.
Servering:
Sikta över florsocker och toppa med litet rabarbersylt. Servera med vaniljvisp eller vispgrädde.
Gör din omgivning lycklig och bjud på nybakade rabarbermazariner. Det blir helt enkelt inte godare än så här.
Ca 20 st
200 g smör
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
20 aluminiumformar
smör till formarna
Fyllning:
½ msk rabarbersylt per kaka
Pensling:
1 ägg
ca ½ dl flagad mandel
Garnering:
florsocker
ev rabarbersylt
Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i det smälta smöret. Tillsätt ägget och blanda till en deg. Smörj aluminiumformarna.
Ta undan 1/4 av degen. Dela resten av degen i 20 bitar. Forma bitarna till bollar och tryck ut dem i formarna. Se till att degen täcker hela formen.
Fyllning:
Fördela sylten i formarna.
Rulla 20 kulor av degen som är över. Lägg kulan i handflatan och tryck till med den andra så att du pressar ut ett lock. Lägg på deglocken.
Pensling:
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel. Grädda strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter.
Servering:
Sikta över florsocker och toppa med litet rabarbersylt. Servera med vaniljvisp eller vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar