SVISSGLASSTÅRTA MED JORDGUBBAR
Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.
10 personer
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 äggula
½ dl florsocker
100 g små maränger
½ dl färdig chokladsås från tub
Tillbehör:
2 l jordgubbar
Vispa grädde och crème fraîche var för sig. Rör i äggulan och florsockret i crème fraîchen. Vispa ned crème fraîche- och äggblandningen i grädden. Bred ut 1/3 av blandningen i bottnen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett tätt lager med maränger. Ringla över litet chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och till sist resten av grädden och resten av chokladsåsen. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen ca 4 timmar.
Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå ca 15 minuter före servering. Garnera med litet av jordgubbarna och servera resten till.
Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.
10 personer
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 äggula
½ dl florsocker
100 g små maränger
½ dl färdig chokladsås från tub
Tillbehör:
2 l jordgubbar
Vispa grädde och crème fraîche var för sig. Rör i äggulan och florsockret i crème fraîchen. Vispa ned crème fraîche- och äggblandningen i grädden. Bred ut 1/3 av blandningen i bottnen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett tätt lager med maränger. Ringla över litet chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och till sist resten av grädden och resten av chokladsåsen. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen ca 4 timmar.
Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå ca 15 minuter före servering. Garnera med litet av jordgubbarna och servera resten till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar