lördag 9 juni 2018

Svissglasstårta med jordgubbar

SVISSGLASSTÅRTA MED JORDGUBBAR

Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.

10 personer

4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche 
1 äggula
½ dl florsocker
100 g små maränger
½ dl färdig chokladsås från tub

Tillbehör:
2 l jordgubbar


Vispa grädde och crème fraîche var för sig. Rör i äggulan och florsockret i crème fraîchen. Vispa ned crème fraîche- och äggblandningen i grädden. Bred ut 1/3 av blandningen i bottnen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett tätt lager med maränger. Ringla över litet chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och till sist resten av grädden och resten av chokladsåsen. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen ca 4 timmar.

Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå ca 15 minuter före servering. Garnera med litet av jordgubbarna och servera resten till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar