onsdag 13 juni 2018

Småkakor med jordgubbssylt

SMÅKAKOR MED JORDGUBBSSYLT

De går åt som smör i solsken. Så här lätt snor du ihop härliga småkakor med ljuvlig jordgubbssylt.

28 - 30 kakor

4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning:
½ dl fast jordgubbssylt eller jordgubbsmarmelad

Garnering:
pärlsocker


Sätt ugnen på 200°.

Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smöret i kuber och arbeta snabbt ihop till en deg. Detta går bra att göra i en matberedare, men kör precis tills du har en degboll. Rulla ut degen till en längd. Skär degen i bitar och forma bitarna till bollar. Tryck en fördjupning i varje degboll.

Lägg över på plåtar med bakplåtspapper och klicka sylt i fördjupningarna. Strö över litet pärlsocker. Grädda strax under ugnens mitt 10 - 12 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar