SMÅKAKOR MED JORDGUBBSSYLT
De går åt som smör i solsken. Så här lätt snor du ihop härliga småkakor med ljuvlig jordgubbssylt.
28 - 30 kakor
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning:
½ dl fast jordgubbssylt eller jordgubbsmarmelad
Garnering:
pärlsocker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smöret i kuber och arbeta snabbt ihop till en deg. Detta går bra att göra i en matberedare, men kör precis tills du har en degboll. Rulla ut degen till en längd. Skär degen i bitar och forma bitarna till bollar. Tryck en fördjupning i varje degboll.
Lägg över på plåtar med bakplåtspapper och klicka sylt i fördjupningarna. Strö över litet pärlsocker. Grädda strax under ugnens mitt 10 - 12 minuter.
De går åt som smör i solsken. Så här lätt snor du ihop härliga småkakor med ljuvlig jordgubbssylt.
28 - 30 kakor
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning:
½ dl fast jordgubbssylt eller jordgubbsmarmelad
Garnering:
pärlsocker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smöret i kuber och arbeta snabbt ihop till en deg. Detta går bra att göra i en matberedare, men kör precis tills du har en degboll. Rulla ut degen till en längd. Skär degen i bitar och forma bitarna till bollar. Tryck en fördjupning i varje degboll.
Lägg över på plåtar med bakplåtspapper och klicka sylt i fördjupningarna. Strö över litet pärlsocker. Grädda strax under ugnens mitt 10 - 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar