söndag 27 april 2014

Punschbakelser

PUNSCHBAKELSER

Punschbakelser är gammaldags bakverk, som brukar uppskattas av alla. Den malda mandeln kan man utmärkt väl dryga ut med kex eller kaksmulor - dessa gör kakorna mörare och litet billigare. Se bara till att det blir sammanlagt ca 6 dl. Punschen kan ersättas av apelsinjuice om man så vill.

16 - 18 st

200 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
6 dl mald mandel + kex- eller kaksmulor
3 - 4 msk punsch


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ned detta i äggsmeten. Blanda ned den malda mandeln och kex- eller kaksmulorna.

Klicka ut smeten i muffinsformar med hjälp av två matskedar. Grädda i ugn vid 175° ca 20 minuter eller tills bakelserna är gyllenbruna. Fukta de färdiga bakelserna med litet punsch.

Man kan ev göra dessa bakelser helt utan mandel, men de blir då något torrare.


Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav
ca 20 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar