onsdag 16 april 2014

Chokladpavlova med körsbär

CHOKLADPAVLOVA MED KÖRSBÄR

Spröd marängbotten med choklad, chokladmousse och färska bär smakar som en dröm. Garnera gärna med vinbär, deras friska syra passar bra ihop med det söta.

8 - 10 bitar

6 dl florsocker
4 äggvitor
75 g mörk choklad, 70%
3 msk kakao

Ljus chokladmousse:
150 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde¨

Fyllning:
100 g jordgubbar
1 dl körsbärssylt
100 g hallon

Garnering:
färska bär


Sätt ugnen på 150°.

Blanda florsocker och äggvita i en skål och ställ över vattenbad. Värm smeten till 55°. Vispa lätt under tiden. Vispa sedan med elvisp tills marängsmeten svalnat helt.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Vänd ned kakaon i marängsmeten och sedan den smälta chokladen. Bred ut två rundlar, ca 20 cm i diameter, på ett smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.

Ljus chokladmousse:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden lätt. Vänd ihop choklad och grädde försiktigt och låt stå i kylen 2 - 3 timmar.

Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Bred ut körsbärssylt på ena bottnen. Fördela jordgubbsbitar och hallon över. Bred på hälften av chokladmoussen. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladmoussen. Garnera med färska bär.


Från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar