måndag 28 april 2014

Banan- och nötmuffins

BANAN- OCH NÖTMUFFINS

Muffins med banan har extra fin smak, men är inte så söta. De smakar gott till en kopp te eller kaffe. Muffinsen är mycket lätta att tillaga, så låt gärna barnen vara med och baka.

12 st

50 g smör eller margarin
3 1/4 dl vetemjöl
1 - 1 1/4 dl socker
2 tsk bakpulver
ev 1 krm riven muskot
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
1 liten banan
1 dl hackade valnöts- eller
hasselnötskärnor


Smält matfettet och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, bakpulver och riven muskot i en stor skål. Tillsätt det smälta matfettet. Vispa samman ägg och mjölk och blanda samman med de torra ingredienserna. Skär bananen i små tärningar och lägg dem i bunken med smet. Tillsätt valnötskärnorna.

Fördela smeten i pappersformar eller smorda aluminiumformar. Grädda dem litet under mitten av ugnen i 200° ca 15 minuter tills de fått fin färg och är genomgräddade.

Om man vill kan man servera muffinsen varma med en klick smör.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter, varav
ca 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar