torsdag 17 april 2014

Marängkrokant

MARÄNGKROKANT

Denna lättbakade tårta tilltalar alla och går att förbereda i god tid inför kalaset. Servera kaffe till de vuxna och saft till de små och kalaset blir en succé!

8 bitar

Bottnar:
3 äggvitor
1½ dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 äggulor
½ dl socker
3 - 4 dl vispgrädde
4 dajm (vägrar konsekvent att skriva Daim!)

Garnering:
1 ask physalis


Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitor och socker till hårt skum och tillsätt bakpulvret. Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 1½ - 2 timmar.

Låt bottnarna svalna något. Lossa dem från papperet och låt dem kallna på galler.

Gör fyllningen. Vispa äggulor och socker pösigt och vispa grädden tjock. Hacka dajmen. Blanda ned grädde och hackad dajm i äggulesmeten. Bred fyllningen mellan och ovanpå bottnarna och garnera tårtan med physalis.

Det går alldeles utmärkt att byta ut physalisbären mot någon annan exotisk frukt. Prova gärna med t ex tunna skivor av mango, papaya eller kiwi.

Bottnarna kan bakas i god tid före kalaset och förvaras på ett torrt ställe. Lägg samman tårtan högst någon timme före serveringen, marängbottnarna löses nämligen annars lätt upp.


Från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar