måndag 14 april 2014

Ljuvliga sirapskakor med ingefära

LJUVLIGA SIRAPSKAKOR MED INGEFÄRA

Det är svårt att motstå de här frestande ingefärskakorna. De är perfekta till fikat eller som sött tillbehör i lunchlådan.

40 kakor

6 dl vetemjöl
2 tsk mald ingefära
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
50 g margarin
1 dl ljust muscovadosocker
1½ dl mörk sirap
1 ägg


Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned ingefära, bakpulver och bikarbonat. Vispa ihop margarin och socker till en porös smet. Vispa ned sirap och ägg. Rör ned mjölblandningen och forma degen till en boll. Slå in i plastfolie och kyl 15 minuter tills degen är fast.

Dela degen i 4 lika stora bitar och forma varje bit till en rulle som är ca 15 cm lång och 4 cm i diameter. Slå in rullarna i plastfolie och kyl ytterligare 15 minuter tills de är fasta. Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

Skär varje rulle i 10 skivor och lägg skivorna på plåten. Grädda 8 - 10 minuter tills kakorna är gyllene runt kanten men fortfarande mjuka. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på galler före servering.


Från Lev Bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar