torsdag 17 april 2014

Minibakelser med kaffesmak

MINIBAKELSER MED KAFFESMAK

Kakao i smeten, kaffe i fyllningen och björnbär på toppen - en riktig läckerbit! Du får räkna med att göra ett par extra för de är försvinnande goda ...

30 st

250 g smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
3½ dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 krm salt
75 g riven mörk choklad

Fyllning:
2 msk smör
3 msk starkt kallt kaffe
4 dl florsocker med chokladsmak
1 tsk kanel

Garnering:
vispgrädde
bär
apelsin


Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulan. Blanda vetemjöl, kakao, salt och choklad och rör ned blandningen i äggsmeten.

Spritsa ut 60 klickar på en bakpappersklädd plåt. Ställ in dem i kylskåp minst 1 timme. Du kan förbereda smeten kvällen före och låta de ogräddade kakorna stå i kylen över natten.

Värm ugnen till 175° när du tar plåten ur kylen. Grädda kakorna ca 12 minuter mitt i ugnen. För över papperet med kakorna på ett galler och låt kakorna svalna.

Gör fyllningen. Börja med att smälta smöret. Blanda kaffe, smör, florsocker och kanel till en fast smet. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg de andra över. Vispa grädden till garneringen och spritsa en klick på varje kaka. Dekorera med ett bär och en liten apelsinskiva.

Smeten blir litet kladdig och därför är det enklast att klicka ut den med spritspåse.

Förvara kakorna i en försluten plastburk i kylskåp. Eller vänta med att lägga samman dem med fyllning tills de ska ätas.


Från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar