tisdag 15 april 2014

Karamellmaränger

KARAMELLMARÄNGER

Marängerna får en fin ljusbrun färg och karamellsmak av det mörka muscovadosockret (som går att ersätta med brun farin). Servera dem så snart de fyllts med mascarponekrämen, då har de fortfarande kvar sin frasighet.

25 maränger

4 äggvitor
1½ dl socker
1 dl mörkt muscovadosocker

Fyllning:
250 g mascarponeost
4 äggulor
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar, blåbär eller andra bär


Sätt ugnen på 125°.

Vispa äggvitorna på låg hastighet ca 2 minuter. Tillsätt båda sockerarterna litet i taget under vispning. Öka hastigheten och fortsätt vispa till ett hårt skum.

Spritsa eller klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme. Låt kallna.

Rör samman mascarpone, äggulor, socker och vaniljsocker. Skär lock i varje maräng (det smular) och klicka eller spritsa i fyllning. Lägg på jordgubbar och lägg fast locket igen. Servera marängerna genast.


Från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar