tisdag 15 april 2014

Nougatbitar med jordnötter

NOUGATBITAR MED JORDNÖTTER

Chokladen på kakan blir hård och kan vara litet svår att skära igenom. Vill du ha den mjukare kan du smälta 100 g choklad med 1 msk olja i mikron eller i vattenbad och breda över kakan.

Ca 24 rutor eller 48 trekantsbitar

150 g mjuk nougat (Odense)
100 g smör
3 ägg
1½ dl brun farin
2 dl salta jordnötter
2 krm salt
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
150 g mörk choklad


Sätt ugnen på 200°.

Smält nougaten och smöret i en kastrull. Vispa ägg och farin riktigt pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt nougatsmör, jordnötter, salt och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Hacka 100 g av chokladen och strö över den varma kakan. Bred ut chokladen när den smält och låt kakan kallna. Lägg resterande choklad i en liten plastpåse. Smält chokladen i en kastrull med varmt vatten eller i mikron. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.

Skär kakan i rutor eller trekanter.


Från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar