tisdag 22 april 2014

Citronkaka

CITRONKAKA

Keso i smeten gör kakan både saftig och hållbar. Citronen ger en god, lite syrlig smak. Kakan kan mycket väl serveras med grädde eller glass till efterrätt.

1 kaka

150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
rivet skal av ½ citron
pressad saft av ½ citron
1 dl keso
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
smör eller margarin och ströbröd
till formen

Till garnering:
litet citronrasp
tunna citronskivor

Gott att äta till:
Gärna vispad grädde eller glass.


Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ned citronskal, saft och keso i smeten. Tillsätt matfettet och till sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad kransform (1½ liter).

Grädda i ugn vid 175° ca 45 minuter eller tills kakan fått färg och verkar genomgräddad. Stjälp då upp den och låt den kallna. Garnera med litet citronrasp och lägg gärna halverade citronskivor runt kanten på kakan.


Tid för tillagning: 1 1/4 timme, varav ca 45 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar