torsdag 17 april 2014

Hallonblommor

HALLONBLOMMOR

Dessa goda bakverk med chokladbottnar, fräsch hallonmousse och rosa glasyr är svåra att motstå. Verkligen vackra konstverk i form av små bakelser!

8 st

Botten:
50 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
½ dl mjölk

Hallonmousse:
2 gelatinblad
1 pkt hallon, 225 g
1 msk florsocker
½ dl vispgrädde

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
röd hushållsfärg

Garnering:
hallon


Sätt ugnen på 225°. Smält matfettet i en kastrull eller mikro och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ned mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt det avsvalnade matfettet och mjölken och rör om tills smeten är slät.

Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Ta med blomformat kakmått ut 16 blommor ur kakan.

Gör hallonmoussen. Lägg gelatinbladen i vatten. Tina ev frysta hallon och spara några till garneringen. Mixa hallonen och blanda hallonmixen med florsockret. Vispa grädden till fast skum. Ta upp gelatinet och låt det smälta i kastrull eller mikro. Rör ned det smälta gelatinet i hallonblandningen och blanda ned allt i grädden. Låt moussen halvstelna. Lägg ihop blomkakorna två och två med hallonmousse emellan.

Gör glasyren. Blanda florsocker och vatten till glasyr och färga den rosa med hushållsfärg. Bred glasyr på kakorna och garnera med hallon.

Kakorna går att frysa in utan fyllning och garnering.


Från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar