VIT CHOKLADKAKA MED APRIKOSER
Oemotståndligt god kladdkaka med vit choklad och söta aprikoser.
12 bitar
200 g smör
125 g vit choklad, hackad, eller knappar
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
50 g hackade mandlar
4 ägg
Fyllning och garnering:
2 aprikoser
mandelspån
florsocker
Till servering:
vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta i smöret och rör samman. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner ägg och mjölblandning i kastrullen.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter med löstagbar botten. Lägg på tunt klyftade aprikoser och strö på mandel. Grädda kakan mitt i ugnen 40 - 50 minuter. Pudra över florsocker vid servering och servera kakan med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar