söndag 4 augusti 2024

Ljusa kladdkakemuffins med bär

LJUSA KLADDKAKEMUFFINS MED BÄR

Brynt smör och låg gräddningstemperatur gör dessa kladdkakemuffins med citron extra goda. Dekorera med vispad grädde och strimlat citronskal så blir de nästan som små bakelser.

Ca 14 st

225 g smör
3 ägg
3½ dl socker
skal av 1 citron
2½ msk pressad citronsaft
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
ca 75 g hallon

Ev garnering:
ca 2 dl vispgrädde
strimlat citronskal


Sätt ugnen på 150 grader. Bryn smöret i en kastrull på medelhög värme under ständig vispning tills det doftar lite nötigt. Häll smöret i en skål och låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjöl och vaniljsocker. Vänd ned det i smeten tillsammans med det brynta smöret. Häll smeten i formar till ca 3/4 (sätt dem gärna i en muffinsplåt först).

Lägg några hallon på varje muffin. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Garnera ev med en klick vispad grädda och strimlat citronskal före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar