söndag 4 augusti 2024

Blondie med hallon och blåbär

BLONDIE MED HALLON OCH BLÅBÄR

Söt och kompakt kaka som blir jättegod med färska bär och en klick matyoghurt.

14 bitar

150 g smör
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 dl marsánpulver för kallrörd sås
3 ägg
250 g färska hallon och blåbär

Till servering:
crème fraîche eller yoghurt


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen ett i taget och sedan smöret.  Rör sist ner bären. Häll smeten i en avlång form, t ex en stor brödform på ca 12 x 30 cm.

Baka kakan i mitten av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna och ställ i kylen till dagen efter. Servera kakan rumstempererad, gärna med crème fraîche och yoghurt och mer bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar