BÄRKAKA MED LEMON CURD
Den mjuka kakan har en krämig mitt med färskost, körsbär och lemon curd.
10 bitar
Smuldeg:
150 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Smet:
1 ägg
2 dl gräddfil
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ dl lemon curd
Fyllning:
200 g färskost
1 ägg
½ dl socker
250 g körsbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smuldeg:
Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg. Spara 2½ dl av degen.
Smet:
Blanda ner ägg, gräddfil, bakpulver och bikarbonat i resten av smuldegen. Rör ihop till en jämn smet och häll den i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dra upp smeten på kanterna och klicka på lemon curd.
Fyllning:
Rör ihop färskost, ägg och socker och häll i formen. Lägg på urkärnade körsbär och strö över resten av smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar