lördag 10 augusti 2024

Bärkaka med lemon curd

BÄRKAKA MED LEMON CURD

Den mjuka kakan har en krämig mitt med färskost, körsbär och lemon curd.

10 bitar

Smuldeg:
150 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Smet:
1 ägg
2 dl gräddfil
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ dl lemon curd

Fyllning:
200 g färskost
1 ägg
½ dl socker
250 g körsbär


Sätt ugnen på 175 grader.

Smuldeg:
Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg. Spara 2½ dl av degen.

Smet:
Blanda ner ägg, gräddfil, bakpulver och bikarbonat i resten av smuldegen. Rör ihop till en jämn smet och häll den i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dra upp smeten på kanterna och klicka på lemon curd.

Fyllning:
Rör ihop färskost, ägg och socker och häll i formen. Lägg på urkärnade körsbär och strö över resten av smuldegen.

Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar