VIT CHOKLADKAKA MED JORDNÖTSSMÖR
20 st
200 g mjukt smör
2 1/4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
100 g jordnötssmör
50 g salta jordnötter
75 g vit choklad
25 g kokosflingor
Garnering:
2 msk grovhackade jordnötter
1 msk kokosflingor
Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med grädde och jordnötssmör. Hacka jordnötterna och chokladen och vänd ner det i smeten ihop med kokosflingor.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25 x 35 cm. Strö över hackade jordnötter och kokosflingor och grädda 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar