JORDGUBBSKAKOR
Njut av sommarens goda gubbar! Här är de nedpetade i möra, goda kakor. Med en klick grädde eller litet glass blir det en underbar fikastund.
20 st
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
5 ägg
4 dl mandelmjöl
2 dl majsmjöl
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
saft och zest från 2 apelsiner
10 jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med apelsinsaft och -skal. Bred ut smeten i en låndpanna, 30 x 40 cm, täckt med bakpapper.
Dela på jordgubbarna och lägg dem jämnt över kakan så att varje portion får en jordgubbshalva. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Skär upp kakan i rutor eller ta ut cirklar med kakmått (ett bra mått är ca 7 cm i diameter). Pudra ev över florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar