BJÖRNBÄRS- OCH ÄPPELPAJ MED VANILJKRÄM
Fräs björnbär och äpplen med vanilj och baka under ett läckert täcke.
6 portioner
250 g kallt smör
1½ dl rårörsocker
1½ dl kokosflingor
2½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Fyllning:
5 svenska äpplen
500 g ansade björnbär
1 vaniljstång
2 msk rårörsocker
10 g smör
25 g mandelspån
Vaniljkräm:
½ vaniljstång
3 dl crème fraîche
2 msk florsocker
Skär smöret i bitar. Mixa ihop det med socker, kokos och mjöl i en matberedare. Blanda ner havregrynen för hand till en smuldeg. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning:
Skär äpplena tunt. Skölj ev björnbären. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Stek äpplen, björnbär och vaniljfrön i smör ett par minuter. Låt svalna lite.
Fördela fyllningen i en pajform. Smula degen ovanpå och toppa med mandelspån. Grädda i ugnen ca 25 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Vaniljkräm:
Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Rör ihop dem med crème fraîche och florsocker. Servera krämen till den ljumma pajen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar