lördag 10 augusti 2024

Hallonsockerkaka med glasyr

HALLONSOCKERKAKA MED GLASYR

En saftig och somrig sockerkaka med hallon och en enkel glasyr. Kakan bakas i en brödform.

10 bitar

85 g smör
1½ dl filmjölk
1 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g hallon

Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret, ta av från värmen och tillsätt filmjölk. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten tillsammans med smörblandningen. Dela hallonen i mindre bitar och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35 minuter. Låt den vila 15 minuter i formen innan den stjälps upp.

Glasyr:
Rör ihop florsockrer och vatten och ringla över den avsvalnade kakan. Om glasyren blir för lös, tillsätt mer florsocker. Tillsätt litet mer vatten om den blir för tjock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar