CLEMENTINKAKA MED GLASYR
Saftig kaka med fin smak av clementin.
10 bitar
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 3/4 dl socker
1 1/4 dl mjölk
rivet skal och 1 1/4 dl saft
av 2 clementiner
1 1/4 dl olja
3 ägg
Glasyr:
2½ dl florsocker
2 clementiner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och socker. Vispa samman mjölk, clementinsaft, -skal, olja och ägg i en skål. Blanda i de torra ingredienserna och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord form, 23 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
Glasyr:
Rör ihop florsocker och 1½ msk clementinsaft och glasera kakan när den svalnat. Garnera med clementinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar