HALLONTOSCA
Knäckig tosca och söta hallon samsas i den saftiga och goda kakan, som är enkel och snabb att baka i långpanna.
30 rutor
200 g rumsvarmt smör
3½ dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl kaffegrädde
125 g hallon
Tosca:
175 g smör
250 g fint hackade mandlar
1½ dl socker
2 msk flytande honung
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med grädden.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 25 cm, med bakpapper. Strö på hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills kakan precis stelnat.
Gör toscasmeten under tiden. Blanda ingredienserna i en kastrull och låt sjuda några minuter. Bred glasyren på den gräddade bottnen. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 10 - 15 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar