BLÅBÄRSPAJ MED KÖRSBÄR
Mandel och en aning bittermandel är ett väldigt lyckat smakäktenskap mellan körsbär och blåbär.
4 - 6 portioner
Fyllning:
400 g blåbär
100 g urkärnade körsbär
(kan köpas frysta)
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Smuldeg:
2 bittermandlar
25 g mandel
2 1/4 dl vetemjöl
½ dl socker
100 g kallt smör
Fördela blåbär och körsbär i en pajform. Strö över potatismjöl blandat med socker och blanda lätt.
Smuldeg:
Finriv bittermandeln. Blanda den med resten av ingredienserna och kör allt i matberedare till en smulig massa. Smula degen över bären.
Grädda strax under mitten i ugnen i 200 grader ca 25 minuter tills degen fått fin färg och bären mjuknat. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar