tisdag 13 augusti 2024

Blåbärspaj med körsbär

BLÅBÄRSPAJ MED KÖRSBÄR

Mandel och en aning bittermandel är ett väldigt lyckat smakäktenskap mellan körsbär och blåbär.

4 - 6 portioner

Fyllning:
400 g blåbär
100 g urkärnade körsbär
(kan köpas frysta)
1 msk potatismjöl
2 msk socker

Smuldeg:
2 bittermandlar
25 g mandel
2 1/4 dl vetemjöl
½ dl socker
100 g kallt smör


Fördela blåbär och körsbär i en pajform. Strö över potatismjöl blandat med socker och blanda lätt.

Smuldeg:
Finriv bittermandeln. Blanda den med resten av ingredienserna och kör allt i matberedare till en smulig massa. Smula degen över bären.

Grädda strax under mitten i ugnen i 200 grader ca 25 minuter tills degen fått fin färg och bären mjuknat. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar