lördag 3 augusti 2024

Blondie med hallon och pistage

BLONDIE MED HALLON OCH PISTAGE

Blondie är en låg kladdig kaka med vit choklad, motsvarigheten till brownie. Den blir extra god med hallon och krispiga pistagenötter.

8 bitar

150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
2 msk frystorkade hallon
70 g skalade pistagemandlar, gärna rostade
2 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen under tiden. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält.

Rör ihop ägg, socker och hallon. Hacka pistagemandeln och vänd ned i chokladsmöret tillsammans med mjölet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 18 x 20 cm, inte större. Grädda i mitten av ugnen 16 - 17 minuter. Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen ett dygn. Den stelnar till i kylen med lite sega kanter och ska vara mjuk och kladdig i mitten. 

Servera med lättvispad grädde eller hallonsorbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar