BLONDIE MED HALLON OCH PISTAGE
Blondie är en låg kladdig kaka med vit choklad, motsvarigheten till brownie. Den blir extra god med hallon och krispiga pistagenötter.
8 bitar
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
2 msk frystorkade hallon
70 g skalade pistagemandlar, gärna rostade
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen under tiden. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält.
Rör ihop ägg, socker och hallon. Hacka pistagemandeln och vänd ned i chokladsmöret tillsammans med mjölet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 18 x 20 cm, inte större. Grädda i mitten av ugnen 16 - 17 minuter. Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen ett dygn. Den stelnar till i kylen med lite sega kanter och ska vara mjuk och kladdig i mitten.
Servera med lättvispad grädde eller hallonsorbet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar