PÅSKKAKA MED PERSIKOR
Läcker kaka med persikor, lime och mandelmassa som går snabbt att röra ihop.
6 portioner
125 g smör
2 ägg
1½ dl socker
4 dl mandelmjöl
1½ tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
finrivet skal av 2 limefrukter + 3 msk saft
250 g persikor på burk, nettovikt
smör och ströbröd till formen
Tillbehör:
vispad grädde
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant eller kläm fast i en ugnsfast rund form. Då kan du enkelt lyfta upp kakan ur formen när den svalnat.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom persikorna och rör ihop smeten väl. Du behöver inte vispa. Häll smeten i formen. Skär de avrunna persikorna i klyftor och stick ner i smeten i ett fint mönster. Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter. Täck över kakan efter 15 minuter om den börjar se färdig ut.
Låt kakan svalna helt i formen och ställ den svalt innan den ska serveras. Låt den sedan bli rumstempererad före servering. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar