söndag 4 augusti 2024

Ljuvlig mjuk vinbärskaka

LJUVLIG MJUK VINBÄRSKAKA

Spännande smakbrytning blir det mellan de röda vinbären och vallmofröna. Gillar du inte vallmofrön kan du utesluta dem eller byta mot finhackade nötter.

10 - 12 bitar

175 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
3 ägg
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 dl kvarg, 10%
½ dl fet crème fraîche
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl blå vallmofrön
ca 1 dl röda vinbär

Garnering:
röda vinbär


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning. Rör i citronskal och -saft, kvarg och crème fraîche.

Blanda samman mjöl, bakpulver och vallmofrön. Vänd ned det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Strö över vinbären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och dekorera sedan med vinbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar