LJUVLIG MJUK VINBÄRSKAKA
Spännande smakbrytning blir det mellan de röda vinbären och vallmofröna. Gillar du inte vallmofrön kan du utesluta dem eller byta mot finhackade nötter.
10 - 12 bitar
175 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
3 ägg
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 dl kvarg, 10%
½ dl fet crème fraîche
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl blå vallmofrön
ca 1 dl röda vinbär
Garnering:
röda vinbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning. Rör i citronskal och -saft, kvarg och crème fraîche.
Blanda samman mjöl, bakpulver och vallmofrön. Vänd ned det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Strö över vinbären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och dekorera sedan med vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar