SAFTIG BÄRKAKA MED KARDEMUMMA
En saftig och lättbakad kaka med gräddfil i smeten. Strö över hallon och blåbär och servera gärna med extra bär och en klick grädde.
8 bitar
200 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
3 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
75 g hallon
75 g blåbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och mjöl och rör sedan ner det i smeten tillsammans med gräddfil. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö över bären och grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter.
Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar