torsdag 8 augusti 2024

Saftig bärkaka med kardemumma

SAFTIG BÄRKAKA MED KARDEMUMMA

En saftig och lättbakad kaka med gräddfil i smeten. Strö över hallon och blåbär och servera gärna med extra bär och en klick grädde.

8 bitar

200 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
3 dl vetemjöl
1 dl gräddfil 
75 g hallon
75 g blåbär


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och mjöl och rör sedan ner det i smeten tillsammans med gräddfil. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö över bären och grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter.

Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar