MANDELKAKA MED FLÄDERMARINERADE
JORDGUBBAR
En härlig mandelkaka som är god redan som den är. Lyxa till den med vispad grädde och marinerade jordgubbar och vips har du en ljuvlig tårta.
10 bitar
200 g rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
300 g mandelmassa
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mandlar
1 dl filmjölk
Flädermarinerade jordgubbar:
½ l jordgubbar
2 msk koncentrerad fläderblomssaft
Garnering:
1½ dl vispgrädde
Rör smör, socker och riven mandelmassa poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med grovt hackad mandel och filmjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Skär jordgubbarna i kvartar. Marinera i koncentrerad flädersaft. Låt stå och dra i kyl minst 30 minuter. Lägg de marinerade jordgubbarna på kakan och spritsa på grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar